Menu Sluiten

Basisbereikbaarheid voor iedereen!

Laakdal wil basisbereikbaarheid voor iedereen, jong en oud, onder alle omstandigheden, met of zonder handicap. Daarom onderschrijft het gemeentebestuur het charter ‘Masterplan toegankelijke haltes’ tussen de gemeente Laakdal en de Vlaamse overheid.
“’Wij vinden het belangrijk dat bestaande haltes toegankelijk zijn mits assistentie en dat de nieuwe (her)aangelegde haltes autonoom toegankelijk zijn voor mensen met een motorische beperking en voor blinden en slechtzienden.”, verduidelijkt schepen van Mobiliteit Frank Sels. “Daarom hebben wij al een aangepaste bushalte aan woonzorgcentrum Op Haanven in Veerle en aan het gemeentehuis in Groot-Vorst aangelegd. Daarnaast zullen wij bij de dorpskernvernieuwing in Eindhout ter hoogte van het monument aan beide kanten van de Steenweg op Meerhout aangepaste haltes voorzien. Ook in het ontwerp dat wij samen met IOK opmaken, hebben wij een nieuwe aangepaste halte voorzien tegenover project Capellebeemden in Klein-Vorst. Wij hopen deze in ’22 uit te voeren als de werken aan Capellebeemden klaar zijn. Op deze manier zijn alle deeldorpen voorzien van een aangepaste bushalte!”
“Bovendien leveren wij hiermee ook een bijdrage aan de uitvoering van het VN-verdrag voor de rechten van personen met een handicap”, vervolledigt Frank zijn uitleg. “Dit verdrag bepaalt dat personen met een handicap volledig en gelijkwaardig moeten kunnen deelnemen aan de samenleving. Niet onbelangrijk dus!”

Vergelijkbare artikels