Menu Sluiten

Beweeg mee en wordt de ‘Fitste deelgemeente’ van Laakdal!

Stappenclash

Laakdal wil haar bewoners stimuleren om meer te bewegen. Daarom hebben de diensten gezondheid en sport de handen in elkaar geslagen en organiseren zij in mei een stappenclash: een wedstrijd waarbij de verschillende deelgemeenten al wandelend, fietsend, … tegen elkaar strijden. “Dat meer bewegen gezond is, weten we allemaal”, leggen schepen van Gezondheid Jurgen Mensch en Sportschepen Benny Smets uit. “Maar het effectief doen is vaak het grootste probleem. Daarom hopen wij door onze inwoners uit te dagen dat zij (nog) actiever worden.”

Gezonde competitie

De deelgemeente die op het einde (rekening houdend met het aantal inwoners en deelnemers) het meeste stappen heeft gezet, mag zich een jaar lang de ‘fitste deelgemeente van Laakdal’ noemen. Verder zullen er ook prijzen worden verloot onder de deelnemers. “Het is zeker niet de bedoeling om de deelgemeenten tegen elkaar op te zetten”, aldus Jurgen. “Laakdal is en blijft één geheel. Maar door wat gezonde competitie hopen wij hun sportiviteit aan te wakkeren. En als wij hierdoor mensen meer aan het bewegen hebben gekregen, is dit alleen maar winst!”

Wandelingen

De stappenclash wordt officieel ingewandeld door Jurgen en Benny tijdens de familiesportdag op zondag 30 april. Om 11 uur vertrekken zij aan de kantine van speeltuin Dennenoord voor een wandeling van 2,5 km waarop iedereen welkom is. Er zal ter plaatse ook een infostandje zijn waar je meer info kan krijgen alsook eventuele hulp om je te registreren. Voor diegenen die graag in groep gaan wandelen, wordt er tijdens de maand mei elke week een wandeling georganiseerd:

–     maandag 8 mei om 19 uur aan de Vloed in Klein-Vorst

  • woensdag 17 mei om 9.30 uur aan de sporthal in Veerle
  • woensdag 24 mei om 14 uur aan het gemeentehuis in Groot-Vorst
  • woensdag 31 mei om 19 uur aan speeltuin Dennenoord in Eindhout

Elke stap telt!

Kriebelt het om mee te doen en ervoor te zorgen dat jouw deelgemeente wint? Surf dan naar www.10000stappen.be en maak een profiel aan. Kies voor de groep Laakdal en selecteer jouw deelgemeente. Probeer dagelijks je bewegingsactiviteiten in op het platform. “Niet alleen je aantal stappen tellen mee, ook andere activiteiten waarbij je in beweging bent, komen in aanmerking”, geeft Benny nog mee. “Denk dus niet dat als je moeilijk kan stappen of geen tijd hebt om te gaan wandelen je niet mee kan doen. Je hoeft ook niet dagelijks 10.000 stappen te zetten. Elke stap of minuut beweegtijd telt!” 

Vergelijkbare artikels