Menu Sluiten

Bewegen op verwijzing

Om mensen te stimuleren om meer te bewegen, rolde het Vlaams Instituut Gezond Leven een nieuw project uit, nl. ‘bewegen op verwijzing’. Eind 2019 besliste het vast bureau van Laakdal om dit project uit te werken in samenwerking met de andere gemeentes van de zorgregio (Meerhout en Geel). Laakdal wil hierin een voortrekkersrol spelen en zo snel mogelijk intekenen zodat de Laakdallers ook tegen een voordelig tarief beroep kunnen doen op een bewegingscoach na verwijzing door de huisarts.

“Bewegen heeft veel voordelen”, pleit schepen van Gezondheid Jurgen Mensch. “Je voelt je niet alleen beter in je vel, je komt vaker buiten, hebt meer sociaal contact en op lange termijn zal je gezondheid er wel bij varen. Wij vinden het dan ook belangrijk om mee in dit project te stappen en mensen met een gezondheidsrisico op weg te zetten naar een actiever en gezonder leven!”

Laakdal wil een gezonde levensstijl stimuleren en heeft daarvoor ook de nodige budgetten en doelstellingen in haar meerjarenplan opgenomen. “Zo willen wij initiatieven van professionelen in de gezondheidssector ondersteunen ten voordele van onze inwoners. Een goede gezondheid is immers onbetaalbaar!”, besluit Jurgen.

Vergelijkbare artikels