Menu Sluiten

Bijen op dak gemeentehuis

Op het dak van het gemeentehuis in Groot-Vorst staat een heuse bijenkorf. Natuurimker Olga Reszczynski nam hiervoor het initiatief en zal voor de bijtjes zorgen: “Tegen het einde van de maand juni zal de bijenkolonie op zijn sterkst zijn en dan zouden er ongeveer 45.000 tot 60.000 bijen in de bijenkast kunnen zitten. Maar het kunnen er zeker nog meer zijn.”
Olga is van kindsbeen af al gepassioneerd door alles wat met bijen te maken heeft. “Bijen verdienen aandacht in een breder biodiversiteitsverhaal. Ze vervullen immers een uiterst belangrijke functie als bestuiver van landbouwgewassen, fruitteelten en wilde planten, maar ze hebben het steeds moeilijker om te overleven”, legt de imker uit.
Haar initiatief kon onmiddellijk op een goedkeuring van de gemeente rekenen. Milieuschepen Benny Smets: “Bijen zijn een biologische indicatie voor de kwaliteit van het milieu. Hoe meer bijen er zijn, hoe gezonder de lucht en de rijke en gezonde vegetatie! Wij voeren daarom al jaren een bijvriendelijk beleid. Zo is o.a. het plein voor het gemeentehuis aangeplant met bij- en vlinderplanten. Ze geven elk jaar veel nectar en stuifmeel van de lente tot de herfst. En we plaatsten er ook een groot bijenhotel voor wilde bijen.”

Vergelijkbare artikels