Menu Sluiten

Bike2school werkt!

Begin vorig schooljaar werd in Laakdal het beloningssysteem Bike2school gelanceerd om de kinderen te stimuleren om met de fiets of te voet naar school te komen. Ondertussen legden de 400 deelnemende leerlingen maar liefst 64.000 km af en spaarden zo al 3.875 bucks die ze o.a. lokaal kunnen uitgeven. “Een succes”, vindt Mobiliteitsschepen Frank Sels. “Proficiat dan ook aan de deelnemers maar ook aan de (groot)ouders die mee achter deze prachtige actie staan.”

Vier Laakdalse scholen nemen sinds september ’21 deel aan Bike2School. Ondertussen hebben ook GO De Wissel en VBS De Wijngaard gevraagd om deel te nemen. “Deze aanvragen maken nog onderwerp van bespreking uit bij de meerjarenplanning en de begroting”, legt Frank uit. “Maar het bewijst wel dat er een draagvlak is bij alle Laakdalse scholen. Mocht het schepencollege immers beslissen dat deze beide scholen ook kunnen instappen, dan nemen alle scholen van onze gemeente deel aan de actie!”

Met dit project worden leerlingen beloond als ze zich op een duurzame manier verplaatsen. De deelnemers krijgen een tag die ze aan hun fiets of boekentas kunnen hangen. Als ze daarmee met de fiets of te voet de schoolpoort passeren, wordt dat geregistreerd omdat er digitale tellers zijn opgehangen. Zo kunnen de kinderen zogenaamde bucks of digitale punten sparen die ze lokaal (bij: Arte di Loco, bakker Toon, dagbladhandel Het Rietje, Deconet Computers, De Lommerte, De Vesten, Het Buurthuis, Kasteel Kaneel, schoonheidsinstituut Puur, Wim’s frituur en Woody Store Klein Duimpje) of regionaal (bij: bowling Herselt Delen’s Bowling, Cultureel Centrum De Warande, gemeenschapscentrum De Wouwer, Hidrodoe, recreatiedomein De Keiheuvel en De Mosten, Superjump, zwembad Arendonk, Hulshout, Mol, Ravels en Westerlo) kunnen uitgeven. De gespaarde punten kunnen na registratie geraadpleegd worden op: www.buck-e.be.

Frank besluit: “Elke meter die niet met de auto is afgelegd, is sowieso winst! Het komt niet alleen de verkeersveiligheid ten goede maar ook het milieu, onze gezondheid en onze portemonnee.”

Vergelijkbare artikels