Menu Sluiten

Bike2School

Laakdal is één van de 14 gemeenten die deelneemt aan ‘Bike2School’. Dit initiatief wil 40% meer duurzame schoolverplaatsingen realiseren door lagereschoolkinderen te motiveren om met de fiets, de step of te voet naar school te komen. 40% meer duurzame verplaatsingen betekent een jaarlijkse CO2-reductie van 972 ton.

Franks Sels, Laakdalse schepen van o.a. Mobiliteit: “Fietsbeleid staat hoog op de agenda in Laakdal. Bike2School vormt dan ook een perfecte aanvulling op lokale projecten rond verkeersveilige schoolomgevingen en schoolroutes. Samen met 768 leerlingen uit 4 lagere scholen (De Schans / Veerle, GBS Eindhout / Eindhout, VBS Groot-Vorst / Vorst-Centrum en VBS-Meerlaar / Vorst-Meerlaar) willen wij Laakdal veiliger, duurzamer en gezonder maken. Intussen zijn er al meer dan 300 leerlingen geregistreerd en we hopen dat de rest snel volg. Het is immers goed voor hun gezondheid, hun portemonnee, het milieu en de lokale handel. Al fietsend, wandelend of steppend maken ze trouwens de schoolomgeving een stuk veiliger! Hopelijk volgen ook de ouders, grootouders…? Echte helden fietsen, steppen of wandelen immers naar school!”

Deelnemende leerlingen ontvangen een tag om aan de boekentas of aan de fiets te bevestigen. Deze tag registreert hun duurzame verplaatsing en beloont hen met virtuele munten (bucks). Met de verzamelde bucks kunnen de leerlingen bij lokale handelaars en/of op de lokale kermis een beloning kopen. Schepen van Lokale handel Jurgen Mensch: ‘Momenteel kunnen de deelnemende kinderen al bij een zevental lokale handelaars terecht en een
aantal bovenlokale partners. Deze lijst wordt nog verder uitgebreid!”

Vergelijkbare artikels