Menu Sluiten

Eindhoutdorp in nieuw kleedje!

Het gemeentebestuur van Laakdal wil de dorpskern van Eindhoutdorp restylen. Hiervoor reserveert men alvast € 475.983,15. De plannen zullen nog besproken worden met de aangelanden en verenigingen!

Er zijn een 3-tal werven die aangepakt worden. Zo komt er in Eindhoutdorp een nieuw wegdek in asfalt tussen de Oude Tramlijn en de Berthoutstraat. Tevens wordt de parking in het dorp heraangelegd in grotere klinkers. De klinkers van het wegdek alsook van de parking waren immers op diverse plaatsen verzakt. Bijkomend wordt het plein aan het monument in een nieuw kleedje gestoken en wordt er een nieuwe toegankelijke busaccommodatie en fietsenstalling voorzien. Tijdens het openbaar onderzoek van de omgevingsvergunning zal ook een rooilijn procedure doorlopen worden.

Frank Sels, schepen mobiliteit; “We kiezen resoluut voor een mooi, sfeervol en duurzaam dorp. Zo komen er extra fietsenstallingen aan de kerk, een laadpunt voor elektrische fietsen en vervangen wij de bestaande catalpabomen met zuilhaagbeuken en aan de kerk komen er lindebomen. Ook pakken wij de parking in het dorp en aan de kerk aan met nieuwe klinkers. De parkings worden herschikt en de parking aan de Sint Lambertusstraat die het zicht belemmert wordt gesupprimeerd.”

De toestand van de riolering werd in samenwerking met Pidpa onderzocht. Deze werd goed bevonden. Er zullen tegelijkertijd ook werken door Fluvius en Pidpa uitgevoerd worden in de Berthoutstraat en de Oude Vorstseweg. De klinkers in Eindhoutdorp worden vervangen door asfalt omwille van het feit dat asfalt beter onderhouden kan worden. Om de dorpskern te verfraaien wordt het monument ‘de Trap’, de kerk en het oud gemeentehuis in samenwerking met Fluvius belicht.

“Het ‘monumentenplein’ en de bushalte accommodatie wordt helemaal vernieuwd en toegankelijk voor mindervaliden en slechtzienden”, vervolgt Frank. “Daarnaast investeren wij in nieuwe (overdekte) en extra fietsenstalling aan de Steenweg op Meerhout.”

Tenslotte wordt de parkeercapaciteit aan het plein en vergroot en wordt de site aan het monument verfraaid en heraangeplant

Vergelijkbare artikels