Menu Sluiten

Gemeentelijke tussenkomst 40% bij aankoop busabonnement

Ook volgend schooljaar komt het gemeentebestuur voor 40 % tussen in de aankoopprijs van een buzzy Pazz (een busabonnement voor jongeren onder de 25 jaar) bij de Lijn! Je betaalt slechts: € 129 voor 1 jaar (ipv € 215), € 48,6 voor 3 maanden (ipv € 81) of € 18,8 voor 1 maand (ipv € 33)!

Heb je nog broertjes of zusjes en koop je meerdere jaarabonnementen met eenzelfde startdatum en geldigheidsduur? Dan krijgt het 2de kind in het gezin 20 % gezinskorting. Vanaf een derde jaarabonnement betaal je slechts € 33,6. (ipv € 56). Op abonnementen voor 1 of 3 maanden met respectievelijk dezelfde startdatum en geldigheids- duur, ontvang je vanaf het tweede abonnement ook 20 % korting. Deze korting geldt niet voor kinderen tot 11 jaar. Zij betalen sowieso minder voor hun abonnement. Een goede zaak dus voor de portemonnee van je ouders!

Geïnteresseerd? Je kan terecht in de Lijnwinkel: Stationsstraat 1 in Turnhout, op het Mgr. Broekxplein in Hasselt of in de mobiele Lijnwinkel: op de markt in Herentals (elke vrijdagvoormiddag), in Geel (elke 2de en 3de dinsdag van de maand) of in Mol (elke 4de dinsdag van de maand). Voor meer info of online inschrijving kan je ook terecht op delijn.be/koopabo.

Wil je de bus eerst uitproberen vooraleer je een abonnement aankoopt? Ook dit kan. De Lijn biedt een gratis probeerabonnement voor de periode van 1/9/2022 tot 30/9/20122 aan. Je moet hiervoor je naam, adres, geboortedatum en rijksregisternummer uiterlijk 17 augustus aan De Lijn bezorgen via https://www.delijn.be/…/probeeractie_eerste_middelbaar.

Tenslotte hebben we ook voor je ouders en grootouders goed nieuws want vanaf nu kan je ook bij het aankopen van een omnipas, een abonnement voor de reizigers tussen 25 en 64 jaar, genieten van 40% gemeentelijke tussenkomst. Meer info hierover vind je op www.delijn.be.

Vergelijkbare artikels