Menu Sluiten

Jeugddienst richt tijdelijk blokpunt in

Met de blokperiode in aantocht werd ook in Laakdal de roep naar een stille en veilige studeerplek luider. Zo legde de jeugdraad deze vraag formeel voor aan de schepen van Jeugd Frank Sels. “Uiteraard hebben wij deze vraag met twee handen aangepakt. Dit is immers niet enkel een stedelijk fenomeen. Ook in een landelijke gemeente zoals Laakdal hebben vaak niet alle studenten thuis de nodige faciliteiten. Bovendien is het aanvoelen van sociale druk een positief element. Samen met het dagelijks bestuur en de jeugdconsulente formuleerden wij een aantal kwaliteitseisen waaraan de studieplek moest voldoen”, stelt Frank Sels.

De locatie moest uiteraard coronaproof, centraal gelegen, toegankelijk en verwarmd zijn. Daarnaast moest er ook wifi aanwezig zijn. Met het leegstaande Fortun werd de geschikte locatie gevonden.

Ondertussen wordt er in alle stilte verder aan de praktische uitwerking en een huishoudelijk reglement gewerkt, uiteraard met veel nadruk op gedeelde verantwoordelijkheid en veiligheid. Zo zal er ingeschreven moeten worden via het gemeentelijk reservatiesysteem via de link op de website. Er wordt gestart met een 20-tal vrije plaatsen van 4 tot en met 29 januari. Er kan gereserveerd worden in studieblokken tussen 8 en 20 uur. Uiteraard is dit gratis en wordt er voorzien in drank, beschermingsmaatregelen, gels, … Studeren is echter niet mogelijk in het weekend en op woensdag omwille van de openingsuren van de Wereldwinkel die ook in het café van ‘t Fortun een plaatsje hebben gekregen.

“Ik ben als schepen van Jeugd vooral fier dat wij op kort tijdsbestek deze faciliteit kunnen aanbieden. Vervolgens zullen wij dit initiatief evalueren en mogelijks verderzetten tijdens de blokperiode van de lente”, besluit Frank Sels

Voor meer info:

Frank Sels

Schepen van jeugd

0495 58 63 69

Vergelijkbare artikels