Menu Sluiten

Kindvriendelijke mountainbikeroute

De rode lus van de mountainbikeroute in deelgemeente Eindhout kreeg het label ‘kindvriendelijke mountainbikeroute’. “De route in de omgeving van de speeltuin bezit heel wat troeven voor gezinnen met jonge kinderen”, legt schepen van Sport Benny Smets uit. “Op die manier kan je het fietstochtje met je gezin wat avontuurlijker maken. Een leuk alternatief in deze coronatijd naast wandelen of fietsen.”

Verspreid over heel Vlaanderen zijn er 85 kindvriendelijke mountainbikeroutes gelanceerd. Sport Vlaanderen screende al de routes op basis van enkele criteria die een route kindvriendelijk maken. Zo mag bijvoorbeeld de maximale afstand van de lus slechts 20 km bedragen. Ook de goede berijdbaarheid van de route was een belangrijke factor. Tenslotte werd er ook gekeken of er een extra beleving of faciliteit (zoals bijvoorbeeld een speelbos, speeltuin, picknickplaats,…) op de route is.
Een kindvriendelijke mountainbikeroute herken je aan het kindvriendelijke label dat je op de startborden vindt van alle mountainbikeroutes die in aanmerking komen. De gekleurde pijl naast het label geeft aan welke lus(sen) kindvriendelijk is/zijn. Op het terrein wijst de bestaande en herkenbare signalisatie de gebruikers de weg.

Vergelijkbare artikels