Menu Sluiten

Laakdal krijgt skatepark aan sporthal

Laakdal plant een skatepark aan de sporthal in Veerle. De gemeenteraad keurde alvast het bestek goed zodat er gezocht kan worden naar een leverancier. “Hiermee komen wij tegemoet aan de belangrijkste vraag die onze jeugd tijdens de bevraging in het kader van een participatietraject met de Laakdalse jongeren stelde”, legt schepen van Jeugd Frank Sels uit.

Een stuurgroep van een 15-tal jonge skaters ging het voorbije jaar samen met de jeugddienst aan de slag om een ontwerp te maken en op zoek te gaan naar een kwaliteitsvolle site om het skatepark te huisvesten. “In hun zoektocht werd er vooral rekening gehouden met de gekende problematiek van geluidshinder, de sociale controle en de goede bereikbaarheid vanuit alle deelgemeenten”, weet Frank. “Het zou volgens hen bovendien ook goed zijn dat er op termijn ook een jeugdhuis in de buurt zou komen. Hiervoor denken wij aan een mobiele ontmoetingsplaats (bus/caravan) die polyvalent en ook door andere verenigingen en gemeentelijke diensten gebruikt kan worden.”

Na onderzoek van alle eventuele mogelijkheden, wordt de sporthal als ideale locatie bevonden. Er worden hier immers al tal van vrijetijdsbelevingen georganiseerd: de sporthal, het speelterreintje, de buitenschoolse kinderopvang, de lokalen van de chiro, de speelpleinwerking, sportkampen, hindernissenparcours en binnenkort ook nog een multimovepad.

Vorig jaar keurde Vlaanderen een subsidieproject goed en waardoor Laakdal een financiële injectie van maar liefst € 250 000 krijgt (voor de bouw van een skatepark en het uitwerken van een jeugdhuiswerking).

De bouw van het skatepark zal, afhankelijk van de leverancier, volgend jaar aangevat worden.

Vergelijkbare artikels