Menu Sluiten

Laakdal wil rookvrije speelterreintjes

Onder het motto ‘Zien roken doet roken’ trekt de Laakdalse jeugddienst resoluut de kaart van Generatie Rookvrij om speelterreintjes rookvrij te maken. Om dit kracht bij te zetten, ondertekenden kinderburgemeester Renske Laenen en schepen van Jeugd Frank Sels het ‘Charter Alliantie voor een Rookvrije Samenleving’. “Het is beter te voorkomen dan te genezen”, aldus Jeugdschepen Sels.

Elk jaar organiseert Generatie Rookvrij in het kader van Werelddag zonder Tabak de grote Bellenblaasactie. Dit initiatief wil zoveel mogelijk plaatsen waar kinderen komen 100% rookvrij maken. Dit jaar worden de pijlen gericht op speeltuinen. “Heel belangrijk”, vinden zowel Renske als Frank. “Kinderen brengen immers heel wat tijd door in de speeltuintjes in hun buurt. Wij hopen alvast dat we ons steentje kunnen bijdragen zodat de volgende generaties rookvrij opgroeien.”

Ook de jeugdraad staat zeer positief tegenover dit initiatief. “De lokale jeugdverenigingen zullen dan ook op een later tijdstip volgen en hun terreinen rookvrij maken!”, besluit Frank.

Vanaf eind mei worden er op elke speelterrein borden geplaatst waarop staat dat er niet gerookt mag worden.

Vergelijkbare artikels