Menu Sluiten

Lokale vaccinatiecampagne

Om de vaccinatiegraad zo hoog mogelijk te krijgen, lanceert Laakdal een motivatiecampagne om haar inwoners te overtuigen. Van een jongere tot een senior, dokter, chiroleider, jeugdtrainer, dirigent, schooldirecteur, jonge mama’s onthaalmoeder, … alle Laakdallenaars ontblootten vol enthousiasme hun bovenarm voor de fotograaf. Binnenkort zie je ze verschijnen in ons magazine, op affiches, op onze Facebookpagina,… “Alle figuranten beseffen dat vaccinatie de enige oplossing is om terug te keren naar het normale leven”, zegt schepen van Gezondheid Jurgen Mensch. “We moesten hen dan ook geen twee keer vragen om te figureren voor onze campagne.”

Herkenbaarheid speelt een belangrijke rol in de vaccinatiecampagne. Er werd daarom bewust gekozen om de Vlaamse campagne ‘Laat je vaccineren’ te vertalen op lokaal niveau. “Een affiche met daarop een onbekende persoon die zich laat vaccineren, zegt op zich niet zoveel. Maar dat verandert helemaal wanneer deze persoon een gekende persoon uit de buurt is. Dat zorgt voor meer vertrouwen en overtuigingskracht en zo krijgen we hopelijk een sneeuwbaleffect.”, aldus Jurgen.

Naast de lokale campagne, werkt de gemeente ook samen met de Laakdalse huisartsen aan een brief die huis-aan-huis zal worden bedeeld. “We willen ook onze huisartsen actief betrekken want uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat zij kunnen rekenen op het vertrouwen van de bevolking”, besluit Jurgen.

Vergelijkbare artikels