Menu Sluiten

Opening hondenlosloopweide

Hondenlosloopweide

In het gezelschap van enkele buurtbewoners en hun trouwe viervoeter werd begin maart ’20 de 3de hondenlosloopweide in Laakdal, nl. aan de Hazelaar, officieel geopend. Momenteel is er al een hondenlosloopweide aan de verkaveling ‘de Streep’ in Klein-Vorst en een zwemvijver voor viervoeters aan de Kuypenevijver in Veerle-Heide. Ook in Eindhout wordt er op korte termijn nog een veilige hondenlosloopweide gepland, wellicht aan de Heikantstraat. “We investeren niet alleen in dierenwelzijn, maar ook in de buurt zelf. Op de bank die er geplaatst werd, kunnen mensen een praatje slaan. En dat is goed voor de buurt en de mensen!”, aldus schepen van Wijkwerking Frank Sels.

Alle hondenlosloopweides krijgen een uniforme bebording en omheining met enkele concrete afspraken. Zo moeten de honden aan de leiband blijven tot ze in de weide zijn. Uiteraard moet het poortje door de eigenaar gesloten worden na het betreden of verlaten van de weide. Het spreekt voor zich dat de hond best in de gaten wordt gehouden. Daarenboven is de weide zeker geen hondentoilet. Dus, indien je geen GAS-boete van 350 euro wil riskeren, is er maar 1 regel, nl.: ‘kakje in het zakje’. Er is een vuilnisbak voorzien. En tenslotte wordt er gevraagd om respect te hebben voor de buren. Geluidsoverlast van blaffende honden kan hinder veroorzaken. Laat dus zien wie de baas is. Goede afspraken maken immers goede vrienden!

Frank: “We hebben deze grond dankzij de Geelse Huisvesting kunnen uitrusten als hondenlosloopweide. Ik herinner me nog perfect dat dit idee op een participatievergadering werd gesuggereerd. We zijn dan ook bijzonder fier dat wij dit tezamen met onze gemeentelijke groen- en werkdienst hebben kunnen realiseren. Een pluim hiervoor!”

Vergelijkbare artikels