Menu Sluiten

Terug studeren in de pastorij

Tijdens de blokperiode van 27 december 2022 t.e.m. 29 januari 2023 kunnen studenten weer terecht in het blokpunt in de pastorij op de Markt in Groot-Vorst om er in stilte te studeren. “Wij vinden het belangrijk dat alle studenten, ook diegenen die thuis niet over de nodige faciliteiten beschikken, een studeerlocatie hebben waar ze 7 dagen op 7, van 8 tot 22 uur kunnen studeren”, aldus schepen van Jeugd Frank Sels.

Het blokpunt is niet aan zijn proefstuk toe en is dan ook een succes met positieve reacties van de studenten. Vorige editie maakten in totaal 15 jongeren gebruik van dit initiatief. Zij gaven in een evaluatie aan tevreden te zijn over de locatie en de voorzieningen ter plaatse. “De studenten kunnen binnengaan met een sleutel die in een sleutelkastje zal liggen”, legt Frank uit. “Natuurlijk ligt de verantwoordelijkheid bij de studenten om de sleutel telkens terug in het kastje te steken. Uiteraard is dit initiatief gratis en zal er koffie en water worden voorzien.”

Er zijn een 25-tal vrije plaatsen. Er kan ingeschreven worden via een link op de gemeentelijke website: www.laakdal.be. Als je bent ingeschreven, stuur je nadien nog een email met je gsmnummer naar [email protected]. Nadien ontvang je alle info en afspraken.

Vergelijkbare artikels